Vi lever i en tid då genrer börjar suddas ut. Det är inte längre lika solklart vad som är rock och vad som är pop, vad som är hiphop, jazz, metal, soul och så vidare. Musiker lånar numera hejvilt av varandra – någonting som verkligen är otroligt kul. Detta gör ju att allt fler lyssnar på musik eftersom musiken välkomnar fler. Man sträcker sig utöver gränserna. Detta skapar även nya genrer, som är blandningar av tidigare genrer. En av dessa är dubstep. Dubstep är en elektronisk genre som har influenser av garage, drum & bas, dub, grime – men som även kan blanda in pop och rock, eller metal. En v de mest kända artisterna inom dubsteb är Skrillex och nedan har han blandat in rock, närmare bestämt Metal. Resultatet är galet:

Om någon någonsin har tvivlat på att Skrillex är en riktig musiker borde det där ha omvänt hen. En annan musiker att inspireras av är Smoukahontas, en “Youtube-kändis” som pröker av  14 musikgenrer a capella. Du kan läsa om henne och se hennes framträdande här.

Det är galet, och visar verkligen att det finns mycket mer att finna om man väljer att ta sig bortom genrer. Förhoppningsvis kommer vi i framtiden att se en utveckling av detta och när våra barn får barn kanske de inte ens vet vad en genre är. Det återstår att se. Själva anledningen till att man vill slippa genrer är ju att de delar upp människor i fack som exempelvis “du är inte tillräckligt mycket rock om du inte har en skinnjacka”. Det är löjligt! Visst är det kul med musik-mode (mer om detta i detta inlägg) men det kan lägg bli exkluderande och dessutom fokuserar man inte på musiken. Vilket självklart bara är fel.