Metalmusiken har verkligen fått ett grepp om Sverige. Men betyder det verkligen att fler också lever i metalkulturen och identifierar sig med den? Det är svårt att veta hur folk egentligen lever året om. Vissa dyker säkert bara upp på festivalerna och ser ut som metalrockare, utan att egentligen fatta grejen.2006882-hardcore-superstar1

Bättre och billigare utbud

Men de flesta tycker nog att kläderna oftast visar vilken musikstil man lyssnar på och vilken subkultur man tillhör. Och som riktig hårdrockare började man kanske oftast bära rock, grova kängor och vissa speciella smycken när man började lyssna på metal. Förhoppningsvis ökar utbudet av rockkläder och lite mer alternativa butiker runt om i Sverige om fler yngre människor tar till sig stilen och kulturen. Och förhoppningsvis blir det både lättare och billigare att få tag på bra kläder.

Stick ut på festivalerna

Men som rockare är man oftast inte är gjord av pengar, och det kan det vara svårt att ha råd med en skinnrock, boots och allt annat som behövs i klädväg. Som tur är kan man hitta snygga och billiga kläder på vissa alternativa webbshoppar, på undangömda second hand-butiker och vanliga rockbutiker. Det finns också hemsidor som till exempel Gratislandet där man kan hitta en massa rabattkoder och kampanjer på olika butiker. Som metalrockare kan du inte göra av med så mycket pengar på kläder och sådant, och då får man hitta smarta, alternativa vägar helt enkelt. Att handla på nätet är oftast mycket billigare än att gå till butiker på stan, och det är ett enkelt och bekvämt sätt att handla kläderna billigare. Det gäller bara att vara veta var man ska leta så kan man få unika rockkläder och rockaccessoarer som ingen annan har. Tänk att kunna dyka upp på W.A.O metalfestival på till exempel Sabatons spelning och ändå se unik ut bland alla andra rockare. För det är ju en del av hela vår kultur – att inte se ut som alla andra, och inte bry oss så mycket om vad vi sätter på oss. Vi ska sända ett budskap med vår klädsel och verkligen få folk att reagera. Annars är man helt enkelt inte metal i själen.