Det här med att raka sig i både ansiktet och på andra delar av kroppen är ett ständigt aktuellt ämne. Det viktigaste är att man själv känner sig bekväm i sin kropp. Det är det som är både stil och skönhet.

 

Att få till en riktigt nära rakning är det bästa sättet att känna sig fräsch och fin på morgonen. Kanske särskilt när en ska på något speciellt event, som en konsert eller festival. Det för att en snygg rakkniv från Cedvard blir en ultimat present att ge till en rockfarsa till exempel. En sådan kniv slipas ungefär en gång per år för att hållas vass, det går även att det är en hållbar produkt eftersom du inte behöver köpa flerpack med rakblad och sedan kasta de som blivit oslipade efter en tids användning.

 

Att få vara orakad eller rakad är ens egna val

 

Men alla som inte rakar sig behöver inte vara mindre lyckliga. En tjej som är lite hårdrock genom att bara våga göra sin egen grej utan att bry sig om vad andra tycker går det att läsa om både här och här.

 

Det är hälso- och fitnessprofilen Morgan Mikenas som för lite mer än ett år sedan bestämde sig för att sluta raka sig, på hela sin kropp. Nu har hon runt 30 000 följare och hon sägar att hon vill slå ett hårt slag mot de rådande skönhetsidealen som säger att kvinnor måste raka sig. Hon vill med andra ord normalisera kroppsbehåring, som ju är något vi alla föds med men som många tar bort för att det inte anses sexigt, feminint eller särskilt snyggt. Hon säger dock att det inte finns något mer sällsynt eller vackert än en kvinna som älskar sig själv helt villkorslöst och som är bekväm i sin perfekta imperfektion.

 

Någon som verkligen rakade sig mitt under en middag är ingen annan än norske prins Haakon. I Hänt går det att läsa om hur han förlorade ett vad och då gick iväg och snabbt rakade av sig, han har vidare haft skägg ända sedan 2001, så det är ett tag sedan han var utan.

 

För den som vill raka av sin könsbehåring finns det ett antal tips från Expressen som gör det hela enklare:

 

  • Använd gärna glidmedel eller olja när du rakar
  • Rakapparaten kan ha svårt att komma åt, men har du lång könsbehåring kan apparaten fungera bra för att korta ned
  • Det finns även många män som använder laser och tråd