Det är mycket man kan undra kring det här  med hårdrock och metallkulturen. Många tror att allting handlar om att kläs sig vart och vara så konstig så möjligt. Och må hända att det är så ibland, men ofta så handlar det betydligt mycket mer om musiken och kulturen i sig. Inte alltid om hur man ser ut.

Det rä många som undrar om man kan gilla metall och hårdrock, även om man inte vill klä sig i denna stilen eller i massa svart. Svaret är, självklart kan man det! Det är trots allt musiken det handlar om, inte om hur du ser ut som person. Inom hårdrocksvärlden kan man hitta kontaktlinser i massa olika färger, men man kan minst gärna hitta en vanlig person i glasögon och vit t-shirt.

Man kan väl helt enkelt konstatera att subkulter och särskild musikkulturer är det många som har förutfattade meningar om. Det är väl helt enkelt så vi människor fungerar. Det kommer alltid att finnas människor där ute som har en särskild bild av något och som inte förstår sig på just din musiksmak eller kultur. Något som man helt enkelt måste acceptera. Likväl som att det här med klädstil, accessoarer eller andra särskilda outfits också måste accepteras. Det är helt enkelt sådant som ger oss mångfald i samhället.!